Català | English | Español
logo consorcio vista aerea
ombra menu


Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Noticias

· Caixa Catalunya compra Can Morgat per reintroduir la llúdriga i la cigonya (30/04/05)

14-07-2010:CAM - Diari de Girona / Xavier Pi / ACN - La Fundació Territori i Paisatge de Caixa Catalunya ha comprat l'àmbit de Can Morgat, a Porqueres, per 300.000 euros amb l'objectiu de reintroduir-hi espècies com la llúdriga i la cigonya i protegir el bosc de ribera. La zona adquirida fa 17 hectàrees i es gestionarà amb un conveni amb el Consorci de l'Estany.

Segons ha explicat el director de la Fundació Territori i Paisatge, Jordi Sargatal, la compra es va concretar dijous durant la reunió del patronat de la fundació. En concret, la part adquirida ocupa unes disset hectàrees i se cedirà al Consorci de l'Estany per un termini de deu anys perquè la gestioni. Segons ha explicat el director, l'objectiu de l'adquisició és el de «protegir bé uns prats que es troben en aquesta zona propera a l'estany».
Precisament, aquests terrenys són uns dels que condensen les espècies que habiten a l'espai natural perquè, com ha explicat Sargatal, «la cubeta de l'estany és molt fonda i hi ha poca fauna; per aquest motiu, el que es vol fer és potenciar estanys de poca fondària que s'inclouen dins l'àmbit de Can Morgat i protegir el bosc de ribera que envolta l'estany». A més, un dels objectius de la Fundació Territori i Paisatge és que els terrenys adquirits serveixin també per a la reintroducció de la llúdriga i la cigonya a la zona de Banyoles.
D'altra banda, el patronat també va aprovar dijous l'adquisició d'un àmbit de 0,7 hectàrees del bosc de pedra tosca al municipi de les Preses.



Mapa del sitio Contactar Página de inicio Proyecto Life