Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

News

· Comencen les obres per crear tres noves llacunes a l´estany de Banyoles (15/12/05)

14-07-2010:CAM - Diari de Girona / Sònia Tubert - El projecte Life Natura de restauració dels ambients aquàtics de Banyoles i Porqueres comença a visualitzar les seves primeres accions.

Aquests dies ja han començat les obres per crear tres llacunes artificials als sectors de Can Morgat i Amaradors-Lió, crear itineraris, recuperar boscos de ribera i restaurar els terrenys ocupats per les infrastructures del Campionat del Món de Rem Banyoles 2004. El projecte representarà una inversió total de 99.487,33 euros. A més a més, s´han creat tríptics i cartells per donar a conèixer aquestes accions.
Les actuacions del projecte Life, finançat per la Unió Europea, els ajuntaments de Banyoles i Porqueres, la Fundació Territori i Paisatge i la Generalitat de Catalunya, ja es van iniciar l´abril del 2004, però fins ara la feina s´havia centrat dins els despatxos, amb la creació del Consorci de l´Estany i la compra de finques per restaurar i recuperar zones humides que en el passat van ser dessecades. A partir d´aquest desembre, però, ja es comença a materialitzar la part més important del projecte, la restauració d´ambients aquàtics i al·luvials a l´estany de Banyoles.
La restauració se centrarà en tres sectors, Can Morgat, els Amaradors-Lió i Mas Herbeig. Al primer d´ells està previst crear-hi dues llacunes, a més de recuperar la vegetació autòctona dels marges de la riera. Amb aquestes accions es vol potenciar les zones de cria, refugi i alimentació d´amfibis, rèptils i ocells hivernants, a més de potenciar les últimes poblacions autòctones de peixos de l´estany. La tercera llacuna serà més petita i es crearà al sector dels Amaradors, alimentant-se de les aigües sorgents de l´estanyol de Can Ordis i de l´antic estanyol de Lió. La configuració d´una petita mota de terres millorarà la retenció d´aquestes aigües, i tot plegat ha de servir per eradicar plantes exòtiques molt presents en aquesta zona.
El tercer punt d´actuació serà l´àrea de Mas Herbeig, on es van instal·lar les graderies i la zona d´arribada del Mundial de Rem que es va disputar l´estiu del 2004 a l´estany. Aquí la intenció és restaurar aquests terrenys, integrant les graderies amb la morfologia del paisatge i minimitzant l´impacte visual i sonor de la carretera comarcal 150a, molt propera a aquest espai.



Site map Contact Home Life Project