Català | English | Español
logo consorcio vista aerea
ombra menu


Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Noticias

· Compren els primers terrenys per als aiguamolls de Banyoles (4/05/05)

14-07-2010:CAM - El Punt / Oriol Mas - El Consorci de l'Estany i la Fundació Territori i Paisatge de Caixa Catalunya han començat ja l'adquisició de terrenys prevista en el projecte LIFE, de restauració i protecció dels ambients aquàtics de l'estany de Banyoles, amb l'objectiu de recuperar i conservar hàbitats i espècies d'interès natural, sobretot autòctones.

L'Ajuntament de Banyoles -per encàrrec del Consorci de l'Estany- va adquirir la setmana passada dues finques situades al sector Amaradors-Lió, amb una superfície de 15.334 m2 i un cost de 27.647 euros. Aquests terrenys, d'ús agrícola, es van deixar de conrear a principi de la dècada dels 90, i ara estan catalogats com a zona de protecció natural dins el pla especial de l'estany.

D'altra banda, el patronat de la Fundació Territori i Paisatge de Caixa Catalunya ha aprovat ja la compra de la major part dels terrenys de can Morgat, que sumen uns 200.000 m2, i l'Ajuntament de Porqueres també en comprarà una petita part. Un cop es faci efectiva la compra d'aquestes finques, que fa uns anys van ser polèmiques perquè s'hi volia urbanitzar, s'inundaran per dedicar-les a la conservació de la natura, i se'n cedirà la gestió al Consorci de l'Estany perquè hi apliqui el projecte LIFE.

Tot plegat suposa la compra de gairebé 220.000 m2, per un valor de 395.830 euros. Ara només falta definir amb els propietaris de la zona del castell de Porqueres i dels aiguamolls de la Puda els acords de cessió, negociacions que ja estan molt avançades. En el cas del castell, es firmarà un conveni de cessió de la finca, mentre que a la Puda, a la zona coneguda com Casa Nostra, se signarà un conveni de cessió d'ús, si bé en aquest cas fora del projecte LIFE. En total, es dedicaran més de 300.000 m2 propers a l'estany a la recuperació dels hàbitats naturals, sobretot mitjançant la restauració del bosc de ribera.



Mapa del sitio Contactar Página de inicio Proyecto Life