http://www.consorcidelestany.org/index.php?A-el-consorci-de-lAestany-de-banyoles-revisarA-el-reglament-dAactivitats-200505

Notícies

· El Consorci de l´Estany de Banyoles revisarà el Reglament d´activitats (20/05/05)

14-07-2010:CAM - Diari de Girona / ACN - El Consorci de l´Estany, que gestiona les accions a l'estany de Banyoles, ha iniciat els tràmits per revisar el Reglament d´Activitats de l´Estany que regula les activitats que es poden fer al paratge.

La revisió pretén que el reglament incorpori, a banda de qüestions ambientals, aspectes com la definició del control de la navegació a l´estany. El projecte «Restauració dels ambients aquàtics de Proqueres i de Banyoles», que va rebre una subvenció del programa LIFE Natura de la Unió Europea, preveia l´actualització del Reglament d´Activitats de l´Estany, que s´havia de fer en el darrer any d'execució del projecte LIFE, però el Consorci de l´Estany ha decidit avançar-lo.

L´actualització haurà de permetre també resoldre i definir les competències administratives sobre el control de la navegació a l´estany. Precisament, aquestes competències van generar una disputa entre l´Ajuntament de Banyoles i la Direcció General de la Marina Mercant, després del naufragi de la barca l´Oca, on van morir 21 persones.