Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

· El Consorci de l'Estany replica a Jover i li recorda que vol un parc (21/05/05)

14-07-2010:CAM - Diari de Girona / Sònia Tubert / ACN - El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Banyoles i director ajunt del Consorci de l'Estany, Xavier Vila, s'ha mostrat «sorprès» per les declaracions que fa un dies va fer el delegat de Medi Ambient a Girona, Biel Jover, en les quals advertia a les administracions implicades en la definició del parc natural de l'Estany de Banyoles, que aclarissin si volien un «parc natural o temàtic». Vila assegura que el Consorci i els ajuntaments de Banyoles i Porqueres treballen des de fa temps amb la idea de protegir l'entorn i tenir un parc natural «amb cara i ulls».

Segons Xavier Vila, les activitats divulgatives, dirigides a la població, que es poden portar a terme des de l'Estany «no treu que no hi hagi una voluntat de protecció, que està demostrada que existeix». Aquestes declaracions les va fer el director ajunt del Consorci el mateix dia de la presentació de les activitats del Dia de l'Estany. El Consorci de l´Estany de Banyoles començarà els treballs per convertir en aiguamolls i llacunes alguns terrenys situats a la conca lacustre abans d´acabar aquest any. Es tracta d´una de les actuacions incloses en el programa europeu Life Nature, que, juntament amb l´aigua, seran els eixos de la II Jornada de l´Estany, que se celebrarà diumenge que ve al Parc de la Draga.
Els ajuntaments de Banyoles i Porqueres i la Fundació Territori i Paisatge col·laboren en l´adquisició d´alguns d´aquests terrenys, i altres s´han aconseguit a través de cessions dels propietaris. L´objectiu és que, on ara hi ha conreus, rieres i boscos, s´hi puguin fer aiguamolls i llacunes. En total, es preveuen adquirir 219.876,54 metres quadrats de terrenys del voltant de l´Estany de Banyoles, que s´han valorat en 395.830,20 euros.
El director adjunt del Consorci de l´Estany i regidor de Medi Ambient de l´Ajuntament de Banyoles, Xavi Vila, ha explicat que s´aprofitarà la jornada de diumenge per explicar als veïns de la ciutat les actuacions que es preveuen dins el Life. Així, s´ha organitzat una visita guiada pels terrenys que es restauraran. Pel que fa a l´altre dels eixos de la festa, es tracta del cicle de l´aigua, coincidint amb el fet que el passat Sant Jordi es va presentar el segon llibre de la col·lecció En Blauet de l´Estany, que porta per títol «En Blauet i els camins de l´aigua» i explica el funcionament hidrogeològic de l´estany i els estanyols i l´ús que les persones fem de l´aigua. Per incidir en aquest aspecte, s´ha inclòs en el programa una visita a la planta potabilitzadora d´Aigües de Banyoles.
El Dia de l´Estany combinarà aspectes lúdics i festius amb la sensibilització i la conscienciació sobre els valors d´aquest espai natural. Durant tot diumenge al matí, es faran tallers, animació infantil i una xocolatada al parc de la Draga. Aquesta jornada és una activitat que neix a la campanya «Sorgeix l´estany», que té per objectiu difondre els valors naturals de la conca lacustre i promoure´n la conservació.



Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life