Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

· El Consorci proposa connectar el parc natural de l'estany amb la Garrotxa (30/06/05)

14-07-2010:CAM - Diari de Girona / Sònia Tubert - El Consorci de l´Estany proposa que el futur parc natural connecti aquest espai amb la Garrotxa i el Fluvià. Els representants de l´entitat tenen una reunió el proper 6 de setembre amb el director general de Medi Natural de la Generalitat, Ramon Luque, per presentar-li la seva proposta de delimitació del futur parc. Així ho va confirmar ahir l´actual president de l´entitat, l´alcalde de Porqueres, Xavier Gifra, que també va reclamar implicació econòmica del Govern català en el Consorci.

Per altra banda, la diputada d´ERC Maria Mercè Roca pregunta avui al conseller de Medi Ambient, durant la sessió de control del Parlament, quin calendari hi ha previst per la declaració de Parc Natural.
En el ple del Consorci que secelebra avui, Gifra deixarà el seu càrrec i passarà a ser vicepresident. Al seu torn, l´actual vicepresident, l´alcalde de Banyoles, Pere Bosch, serà el nou president. El canvi es produeix seguint els estatuts de l´entitat, que estableixen que el batlle banyolí ostentarà la presidència fins al 30 de juny del 2009.
Sis propostes de límits
Segons va explicar Xavi Gifra, el Consorci treballa amb sis possibles propostes de delimitació del futur parc natural de l´estany. Aquestes demarcacions van des d´una de mínims que es cenyeix al Pla d´Espais d´Interès Natural de l´estany fins a una de màxims que arribaria fins a Canet d´Adri.
Amb tota seguretat, la proposta que es presentarà a Medi Ambient serà una d´intermitja, que inclou, a més de l´estany, el Clot d´Espolla i Rocacorba, els connectors biològics amb la Garrotxa i el riu Fluvià. Aquesta proposta és molt similar a la que van presentar fa uns mesos cinc entitats del Pla de l´Estany.
La delimitació que proposa el Consorci implica altres municipis a més dels dos que formen actualment el Consorci, que són Banyoles i Porqueres. En aquest sentit, l´Ajuntament de Fontcoberta ja es va mostrar favorable a la proposta de les cinc entitats aprovant una moció que reclamava la creació del parc amb aquests límits. Gifra també va dir que havien mantingut els primers contactes amb Camós i Sant Miquel de Campmajor, i que estaven oberts a parlar-ne.
En la reunió que mantindran amb Luque, que el Consorci havia demanat des de feia temps, també reclamaran més implicació del Govern català en aquesta entitat. L´alcalde de Porqueres va remarcar que la participació de la Generalitat ha de ser econòmica. Per a ell, «un cop acabat el programa europeu Life Nature que ara desenvolupem, si la Generalitat no entra a formar part del Consorci, quedarem molt mancats».



Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life