Català | English | Español
logo consorcio vista aerea
ombra menu


Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Noticias

· Reintroduiran les cigonyes dins la recuperació d'hàbitats naturals de l'estany de Banyoles (9/06/05)

14-07-2010:CAM - El Punt / Oriol Mas - Un aviari de cigonyes serà un dels primers projectes de recuperació d'hàbitats naturals de l'entorn de l'estany de Banyoles, dins el projecte LIFE de conservació i preservació de l'espai. L'any que ve, doncs, les cigonyes tornaran a ser presents a l'estany. Això es va anunciar ahir en la signatura de compra de la finca de Can Morgat per part de l'Ajuntament de Porqueres i la Fundació Territori i Paisatge.

La compra de Can Morgat afecta unes 20 hectàrees de terreny, 174.400 m2 de les quals els ha comprat la Fundació Territori i Paisatge de Caixa Catalunya i 29.400, l'Ajuntament de Porqueres, amb un cost de 312.958 i 51.300 euros respectivament. A més, la fundació ha cedit els seus terrenys al Consorci de l'Estany -format pels ajuntaments de Banyoles i Porqueres i la Diputació- per un període de deu anys prorrogables. Segons l'alcalde de Porqueres, Xavier Gifra, això ja ha suposat «un pas que fa que tota la recuperació de l'espai ja no tingui fre». Aquesta tardor, el Consorci començarà a desenvolupar el projecte europeu LIFE Natura de conservació i restauració dels hàbitats naturals de l'estany tant de flora com de fauna. Una de les parts del projecte és convertir Can Morgat en terrenys d'aiguamolls.

Un dels primers projectes que s'hi desenvoluparan serà un aviari per a la reintroducció de cigonyes, primer de les cigonyes blanques i, més endavant, de les negres. Això permetrà que a partir de l'any que ve l'estany torni a tenir cigonyes després de molt de temps sense haver-n'hi, fet que segons el director de la fundació, Jordi Sargatal, «és un indicatiu de la bona qualitat ambiental de la zona». A més, també s'hi reintroduiran altres espècies, com ara la llúdriga, que encara no ha arribat a l'estany tot i la seva expansió per tot Catalunya.



Mapa del sitio Contactar Página de inicio Proyecto Life