Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

· Una empresa cedirà uns terrenys vora l´estany a canvi d´ampliar les instal·lacions (07/10/05)

14-07-2010:CAM - Diari de Girona / Sònia Tubert - L´empresa Induxtra cedirà a l´Ajuntament de Porqueres uns terrenys al costat de l´estany de Banyoles, concretament a la zona del castell, a canvi d´ampliar les instal·lacions que tenen al nucli d´Usall.

Els terrenys estan situats darrera l´església de Santa Maria de Porqueres, i comprenen l´espai entre la carretera de circumval·lació de l´estany i la Font del Rector. Un cop disposi d´ells, l´Ajuntament els posarà en mans del Consorci de l´Estany, perquè els pugui incorporar al projecte Life de recuperació d´ambients aqüàtics.
El ple de l´Ajuntament de Porqueres va aprovar dimecres una modificació puntual de les normes subsidiàries del sector on està situada la fàbrica. Es tracta d´una àrea molt propera a la zona del Pla d´Espais d´Interès Natural i a la Platja d´Espolla, i per això la tramitació del projecte ha estat molt complexa, segons ha confirmat l´alcalde, Xavi Gifra. L´empresa ha hagut de presentar estudis hidrogeològics i d´impacte ambiental. Un cop rebut el vist-i-plau del Departament de Medi Ambient, ara el consistori ha contestat les al·legacions dels veïns.
Gifra ha explicat que es va decidir que la cessió de sòl d´aprofitament mitjà que s´ha de fer per les obres d´ampliació no seria en aquesta zona, sinó que es faria en algun terreny que pugui ser d´utilitat per a tot el municipi. En aquest sentit, es va optar pels terrenys al costat de l´estany. Es tracta d´un espai que ara és propietat del Bisbat de Girona, però que Induxtra comprarà i posteriorment cedirà al consistori. A més d´aquesta cessió, l´Ajuntament també ha demanat a l´empresa que, un cop s´hagi fet l´ampliació, enderroqui tres naus velles amb l´objectiu d´adecentar l´entorn.



Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life