Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

Actes de celebració del Dia Mundial de les Zones Humides

21-02-2014:CPM -

Durant el cap de setmana de l’1 i 2 de febrer de 2013 s’han realitzat diverses activitats obertes a la participació de tothom amb motiu de la celebració del Dia Mundial de les Zones Humides. El dissabte 1 de febrer es va organitzar una sessió d’anellament científic d’ocells a l’estació de la Puda de l’Estany de Banyoles. Es van capturar uns 15 ocells de 6 espècies diferents durant tot el matí, amb l’assistència d’unes 15 persones. L’anellament científic d’ocells és un sistema d’estudi i seguiment dels ocells a llarg termini. Des de l’any 2000 hi ha un manteniment de l’estació d’anellament d’esforç constant de La Puda fins el programa Sylvia de l’Institut Català d’ornitologia.

 

El dissabte a la tarda es van organitzar unes xerrades sobre estudis i treballs a l’espai natural de l’Estany de Banyoles. Es va començar amb una presentació del Dia Mundial de les Zones Humides: amb el tema Agricultura i aiguamolls, una versió en català de la presentació disponible al web de Ramsar (www.ramsar.org). Es va continuar amb la presentació dels resultats del programa de voluntariat ambiental de Limnos, a càrrec d’en Juanjo Butron, en Jordi Burch i en Gerard Funosas. Es va presentar els resultats del seguiment de llúdriga, els censos d’ocells aquàtics, els anellaments, les caixes niu per ocells o el projecte educatiu sobre la tortuga d’estany. L’acte va finalitzar amb la xerrada sobre les nàiades o musclos de riu de l’Estany de Banyoles a càrrec de Miquel Campos del Consorci de l’Estany. La presentació va exposar la problemàtica de conservació d’aquestes espècies i les actuacions de cria en captivitat i repoblació que s’han estat desenvolupant en un laboratori de cria en el marc d’un projecte LIFE de la Unió Europea titulat “Projecte Estany”. Van assistir a les xerrades al Museu Darder de Banyoles només 10 persones.

El diumenge es va organitzar una jornada matinal de construcció i col·locació de caixes-niu a la zona de la Puda. Es van construir 17 caixes niu per a ocells passeriformes i van participar 25 persones. Finalment es van col·locar 7 de les caixes niu a l’itinerari dels estanyols de la Puda.

La celebració del Dia Mundial de les Zones Humides a Catalunya ha aparegut a Televisió de Banyoles i  telenotícies de TV3 del 2 de febrer. Al principi de la noticia, que comença als 8’07″, apareix la jornada de construcció de caixes niu a la zona de La Puda.

Copia de 20140201_DMZH_LimnosCES_MD (11).jpg
Copia de 20140201_Puda_DMZH_Rcasadevall.jpg


Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life