Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

Enllesteixen el carril per a bicicletes i vianants de la carretera de circumval·lació de l'Estany de Banyoles

10-04-2014:CAM -

Gràcies a les obres que s’han dut a terme per part de la Diputació de Girona en el vial GIV-5248, i que s’han inaugurat oficialment avui, vianants i ciclistes podran completar la volta a l’Estany en un carril propi, un fet que fa vint anys que es reclamava.

La Diputació traspassarà properament aquesta via als ajuntaments de Banyoles i Porqueres, que s’encarregaran de gestionar-la.

Aquest matí ha tingut lloc la inauguració oficial de les obres de condicionament de la carretera de circumval·lació de l’Estany de Banyoles, GIV-5248, i del carril per a vianants i ciclistes adjacent. Gràcies a aquestes obres, vianants i ciclistes podran completar la volta a l’Estany en un carril propi, de manera segura i sense haver de compartir l’espai amb els cotxes, un fet que fa vint anys que es reclamava. La Diputació traspassarà properament aquesta via als ajuntaments de Banyoles i Porqueres, que s’encarregaran de gestionar-la.

Han participat a l’acte d’inauguració Josep Blanch, diputat de Xarxa Viària de la Diputació de Girona; Miquel Noguer, alcalde de Banyoles; Salvador Ros, alcalde de Porqueres, i Joan Hugas, cap del servei de Xarxa Viària de la Diputació de Girona.

Les obres s’han dut a terme al llarg de 2.200 metres que transcorren per la vora oest de l'Estany, entre Lió i l'església de Santa Maria de Porqueres, i han tingut un cost de 467.512,43 euros (IVA inclòs), una xifra per sota del que estava inicialment previst. Han durat tres mesos i les ha executat l’empresa Copcisa, SA. Les actuacions han consistit a transformar i reasfaltar la carretera en un vial per al trànsit més local i una via per a vianants i ciclistes, la qual, en el tram més boscós, es divideix en dos, de manera que separa els dos possibles usuaris: els ciclistes circularan arran de la calçada, i els vianants ho faran més a prop de l’Estany.

Gràcies a les obres, la calçada i el carril per a vianants i ciclistes estan ara separats amb una vorada de formigó de 30 cm d’amplada i 20 cm d’alçària, en què s’han deixat passos de fauna cada 20 m. El carril disposa d’una barana de fusta d’1,40 m d’alçària, en uns 600 m, dels quals 520 m són al bosc de Can Morgat i la resta, arran dels diferents pontets per tal d’actuar com a protecció en cas de caiguda. En el tram de bosc, s’hi ha fet una cuneta revestida de formigó i trepitjable, la qual ha de permetre que esporàdicament hi creuin vehicles agrícoles.

9 d'abril 2014Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life