Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

Espècies exòtiques o invasores? Xerrada divulgativa a càrrec de marc Boada

12-06-2023:CPM -

Dimarts 13 de desembre

 

En un món globalitzat no només es mou informació, matèries primeres o diners. Molts de nosaltres volem gaudir de les singularitats de vegetals i animals procedents dels llocs més remots del planeta. El mercadeig d’essers vius és tan intens com en qualsevol altra activitat humana. Ara, vist amb la distància que proporcionen dècades de tràfic global, la situació comença a preocupar, i no només als científics, també la societat comença a patir-ne les conseqüències.

Sovint pensem en tot això només desprès de rebre la picada del mosquit tigre, però també hem vist com ha canviat el paisatge sonor dels nostres parcs, les cotorres argentines no paren de fer sorolls estridents. No menys rellevant és l’efecte que tenen les espècies foranes sobre les indígenes: la posidònia remet deixant espai per algues de ben lluny. Els canals de reg del delta de l’Ebre han perdut estanquitat a redós de nous animalons que els perforen, els nostres rius i llacs han demostrat ser un hàbitat perfecte per peixos gegantins que han travessat l’Atlàntic ajudats per nosaltres...

En aquesta xerrada farem un repàs a lestat d’aquest complex problema i descobrirem com la mà de l’home s’amaga darrera de molts d’aquests exemples.”

Marc Boada és professor de Ciència dels materials a l’Escola Massana de Barcelona i redactor de la secció Taller y Laboratorio de la revista “Investigación y Ciencia”. Ha estat presentador del programa Quequicom de televisió de Catalunya i actualment és col·laborador de Com Ràdio i Ràdio Nacional.

Hora: 2/4 de 8 del vespre

Lloc: Auditori de l’Ateneu.

ACTIVITAT GRATUÏTA divulgativa, apta per a tots els públics.

Organitzen:

 

logos xerrades exotiques.jpg


Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life