http://www.consorcidelestany.org/index.php?espacies-exatiques-o-invasores-xerrada-divulgativa-a-caerrec-de-marc-boada

Notícies

Espècies exòtiques o invasores? Xerrada divulgativa a càrrec de marc Boada

05-12-2011:CPM -

Dimarts 13 de desembre

 

En un món globalitzat no només es mou informació, matèries primeres o diners. Molts de nosaltres volem gaudir de les singularitats de vegetals i animals procedents dels llocs més remots del planeta. El mercadeig d’essers vius és tan intens com en qualsevol altra activitat humana. Ara, vist amb la distància que proporcionen dècades de tràfic global, la situació comença a preocupar, i no només als científics, també la societat comença a patir-ne les conseqüències.

Sovint pensem en tot això només desprès de rebre la picada del mosquit tigre, però també hem vist com ha canviat el paisatge sonor dels nostres parcs, les cotorres argentines no paren de fer sorolls estridents. No menys rellevant és l’efecte que tenen les espècies foranes sobre les indígenes: la posidònia remet deixant espai per algues de ben lluny. Els canals de reg del delta de l’Ebre han perdut estanquitat a redós de nous animalons que els perforen, els nostres rius i llacs han demostrat ser un hàbitat perfecte per peixos gegantins que han travessat l’Atlàntic ajudats per nosaltres...

En aquesta xerrada farem un repàs a lestat d’aquest complex problema i descobrirem com la mà de l’home s’amaga darrera de molts d’aquests exemples.”

Marc Boada és professor de Ciència dels materials a l’Escola Massana de Barcelona i redactor de la secció Taller y Laboratorio de la revista “Investigación y Ciencia”. Ha estat presentador del programa Quequicom de televisió de Catalunya i actualment és col·laborador de Com Ràdio i Ràdio Nacional.

Hora: 2/4 de 8 del vespre

Lloc: Auditori de l’Ateneu.

ACTIVITAT GRATUÏTA divulgativa, apta per a tots els públics.

Organitzen:

 

logos xerrades exotiques.jpg