Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

Experts de flora i fongs visiten la zona lacustre de l’Estany

02-12-2016:CAM -

Porqueres. Notícia extreta de Radio Banyoles. Escoltar l'audio aquí

  • Els assistents van participar en les IV Jornades de Conservació de Flora i Funga que es va fer a Olot i la visita va anar a càrrec del Consorci de l’Estany.
  • Els visitants van comprovar les nombroses actuacions de restauració de la vegetació de l'entorn de l'Estany, se'ls va explicar la gestió dels prats i de les espècies exòtiques de plantes i finalment van conèixer la única espècie de planta protegida estricament a l'Estany: la falguera Thelypteris palustris.

Olot va acollir entre el  28 i 30 de novembre de 2016 les IV Jornades de Conservació de Flora i Funga coordinades pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. La trobada va girar a l’entorn de la recerca científica i la conservació de la biodiversitat vegetal al conjunt dels Països Catalans. Per complementar les conferències, el dimecres 30 una part dels conferenciants van fer una sortida de camp a Banyoles.

 

El tècnic coordinador del Consorci de l’Estany, Miquel Campos, va ser l’encarregat de guiar els participants per l’entorn de la zona lacustre. El responsable del Consorci va exposar les diverses actuacions que s’han dut a terme els darrers 12 anys a l’Espai Natural per la gestió i millora dels hàbitats a l’entorn més immediat de l’Estany. Entre altres, s’han recuperat llacunes de poca fondària, s’han restaurat marges de ribera, s’ha fet control d’espècies exòtiques invasores, i també actuacions de conservació de la flora protegida.

 

Única plantació a Catalunya de la falguera Thelypteris

 

En la visita es va poder observar també la falguera Thelypteris palustris, una espècie amenaçada i que té l’única plantació de tot Catalunya a la Font del Rector, a la riba de l’Estany. Els responsables del Consorci van exposar el tractament que es fa d’aquesta falguera i la intenció de plantar-la a altres espais de la zona lacustre.

 

Les Jornades a Olot van reunir una cinquantena d’experts de tot Catalunya durant 3 dies i es van acabar amb la visita a Banyoles i una altra visita paral·lela que es va fer a la capital de la Garrotxa.

 

Font: Radio Banyoles.Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life