Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Projecte Estany LIFE Natura (2010-13) - Finalitzat

(LIFE08 NAT/E/000078)

logo_life_high_resolution2.jpg

L’objectiu principal del projecte és realitzar una intervenció global per combatre, alentir i revertir el declivi d’espècies i hàbitats d’interès comunitari que estan provocant les espècies invasores a l’espai Xarxa Natura 2000 “Estany de Banyoles” mitjançant accions de control d’espècies invasores i reforços poblacionals d’espècies autòctones (tortugues d'aigua, barbs i musclos de riu-nàiades-).

Des dels anys 90 la UE subvenciona projectes, de conservació dels recursos naturals, en els seus estats membres a través del fons LIFE, actualment etapa LIFE+ 2010-13. Amb això es pretén protegir i conservar aquells Llocs d’Importància Comunitària (LIC), ara anomenats Zones d'Especial Protecció (ZEC) inclosos dins de la Xarxa Natura 2000.

L’Espai Natural de l’Estany declarat Espai d’Interès Natural (PEIN), presenta un dels ecosistemes hidrogeològics més importants de la regió mediterrània de la Península Ibèrica, que engloba l’Estany i el conjunt d'estanyols que l'envolten.

La zona ha estat beneficiada pel Programa LIFE+ Natura a través del Projecte: Millora dels Hàbitats i Espècies de la Xarxa Natura 2000 de Banyoles: Un Projecte Demostratiu, per al període 2010-2013.

El Projecte fou concedit per la Comunitat Europea al Consorci de l'Estany, actuant també com a beneficiaris els ajuntaments de Porqueres i de Banyoles. El projecte té com a cofinançadors el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i les Aigües de Banyoles. Per al desenvolupament de les accions i el seguiment i evolució del Projecte, s’ha constituït un equip de persones dedicades al projecte.



Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life