Català | English | Español
logo consorci vista a�ria
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Notícies

- S'omple la llacuna artificial de la zona de Amaradors-Lió de Banyoles (23/3/2006)

09-06-2023:CAM -

Diari de Girona DDEG. Banyoles - Les últimes pluges ajuden a omplir una de les llacunes que s'ha projectat a l'entorn de Banyoles.

Una de les llacunes que s’ha projectat a l´entorn de Banyoles ja està plena d´aigua. Es tracta de la llacuna situada a la zona del Armaradors-Lió, la més petita de les tres que està previst constuir en el marc del projecte Life, que preveu també potenciar la vegetació de ribera. Aquesta llacuna és la més petita i s´alimenta de les aigües sorgents de l´estanyol de Can Ordis i de l´antic estanyol de Lió, uns recs que els darrers dies s´han vist plens gràcies a les pluges que han caigut. La configuració d´una petita mota de terres ha permès millorar la retenció d´aquestes aigües, i tot plegat ha de servir per eradicar plantes exòtiques molt presents en aquesta zona. Igualment, s ´han adaptat diversos camins que permeten passar a peu a travès d´aquests indrets naturals que fins ara eren de difícil accés per als visitants.
A mitjan passat mes de desembre ja es van començar les obres per crear tres llacunes artificials als sectors de Can Morgat i Amaradors - Lió, a més dels d´altres projectes relacionats com crear-hi intineraris, recuperar boscos de ribera i restaurar els terrenys ocupats per les infrastructures del Campionat del Món de Rem Banyoles 2004.
El projecte representarà una inversió total de 99.487,33 euros. Les actuacions del projecte Life, finançat per la Unió Europea, els ajuntaments de Banyoles i Porqueres, la Fundació Territori i Paisatge i la Generalitat de Catalunya, ja s´havien iniciar l´abril del 2004, però fins al desembre la feina s´havia centrat dins els despatxos, amb la creació del Consorci de l´Estany i la compra de finques per restaurar i recuperar zones humides que en el passat van ser dessecades.
A partir del desembre, però, ja es va començar a materialitzar la part més important del projecte, la restauració d´ambients aquàtics i al·luvials a l´estany de Banyoles. La restauració també es centrarà en dos altres sectors, Can Morgat i Mas Herbeig. Al primer, s´hi estan fent ja dues llacunes, a més de recuperar la vegetació autòctona dels marges de la riera. A Mas Herbeig, on es van instal· lar les graderies i la zona d´arribada del Mundial de Rem que es va disputar l´estiu del
2004 a l´estany. la intenció és restaurar aquests terrenys, integrant les graderies amb la morfologia del paisatge i minimitzant l´impacte visual i sonor de la carretera comarcal 150a.



Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life