Català | English | Español
logo consorci
ombra menu


SEU-e

Xarxa Natura 2000 i Life Nature
Logos Institucions Natura 2000 Ramsar Convention
on Wetlands Ajuntament de Banyoles Ajuntament de PorqueresDiputació de GironaGeneralitat de Catalunya. Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi NaturalEuropean Commission - Environment - LIFE Programme

Projectes 2004

04-08-2010:CPM -

El Consorci de l'Estany ha participat en els següents projectes durant l'any 2004:

Recuperació de la llera de la riera dels Tanyers

2004. Aquesta riera correspon a un dels recs d’entrada a l’Estany que hi porta aigua de forma continua i s’alimenta principalment per l’aigua que brolla de la font ferrosa del pou del Castell. Durant l’any 2003 es van donar nombrosos períodes de pluges torrencials que provocaven inundacions temporals a tocar de la carretera de la circumval•lació. Els serveis tècnics del Consorci i de l’Ajuntament de Porqueres varen observar que aigües amunt d’aquesta riera, just a l’entrada dels camps coneguts com l’Hort del Castell, estava malmesa la mota que conformava els marges de la riera. Vista la problemàtica, les brigades del Consorci de l’Estany i les de l’Ajuntament de Porqueres, varen refer la mota, van netejar de restes vegetals i referen el llit de la riera recuperant d’aquesta forma l’arribada de l’aigua a la seva desembocadura.
 

Neteja de l’entorn de l’església de Porqueres

A la cara sud de l’Església de Santa Maria de Porqueres, entre l’era i el carril bicicleta s’hi troba un camp en el que durant els últims anys no s’hi ha intervingut. La manca d’actuació havia provocat l’acumulació de restes vegetals en forma de grans bardisses i nombroses plantes ruderals així com de l’ocupació de les petites clarianes per pruneres de la varietat pissardii (pruneres asiàtiques) de les quals el projecte LIFE en subvenciona la tal·la. El Consorci de l’Estany ha intervingut en aquest terreny per tal d’eliminar l’acumulació de biomassa i millorar l’estructura de la vegetació. Les actuacions han estat orientades cap a la conservació del poblament de freixes i al manteniment d’uns prats de dall seminaturals.
 

Gestió del residu verd

El treball de manteniment de l’espai realitzat per les brigades de l’Estany, genera una gran quantitat de restes vegetals provinents de la poda, tal·la, sega o recollida de brancada, restes tipificades com a residu verd. Aquest residu s’eliminava per mitjà del transport a l’abocador comarcal de Puigpalter, i es tractava com a fracció vegetal portant-lo a planta de compostatge. Durant la tardor-hivern s’ha posat en marxa l’eliminació d’aquest residu amb dos tipus d’actuacions: la trituració de les restes o la seva crema. La crema, al sector Amaradors-Lió de les restes vegetals provinents de la tal·la d’espècies exòtiques (Pruneres, piracantes, etc.) ha generat un estalvi important en el tractament del residu.
 

Col·laboració en la recollida de residus

2004. Durant la realització dels Campionats del Món de Rem 2004 el Consorci de l’Estany ha col·laborat amb l’Ajuntament de Banyoles en la organització i gestió de la recollida de residus generats durant les jornades de durada dels mundials. Es van col·locar estratègicament contenidors per la recollida selectiva de residus clarament identificats amb colors i icones identificades dels diferents tipus de residus i amb el logotip identificatiu de l’Espai Natural de l’Estany. L’acció es va valorar molt favorable per la bona resposta de la gent i participants en els campionats.
 
 

Life Potamo Fauna

Projecte Life Nature

Visita virtual 360º
Galeria d'imatges
Notícies
Publicacions
Activitats del Consorci de l'Estany
Recerca bibliogràfica

Canals de vídeo
Canal YouTube del Projecte Estany Canal Vimeo del Projecte Estany

Mapa del site Formulari de contacte Tornar a l'inici L'Estany - Projecte Life